Özak Tekstil işçisi kadınlar: Sendikamızın tanınmasını istiyoruz

Sendikalarının tanınmasını isteyen Özak Tekstil işçisi kadınlar, “Kadınları çok güçsüz varlıklar olarak biliyorlar ama biz bu süreçte çok güçlü olduğumuzu, birlikte yürüyünce birçok şeyi başardığımızı anladık” derken, işçi sınıfına seslenerek “Gücünüzü gösterin” çağrısında bulundular.

Haber- Devrim Fındık

Öz İplik-İş’ten istifa edip BİRTEK-SEN’e geçtikleri için işten atılan Özak Tekstil işçilerinin direnişi İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunan Özak Holding önünde sürüyor.

Özak Holding önünde direnişlerini sürdüren Özak Tekstil işçisi kadınlar ise yaşadıklarını ve taleplerini anlattı.

“SESİMİZİ DAHA İYİ DUYURMAK İÇİN İSTANBUL’A GELDİK”

Özak Tekstil işçisi Yıldız Bağcı iş bırakma eylemine giden süreçte yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:
“İçeride hakkımız gasp ediliyordu. İçerideki sendika da hiçbir şekilde buna ses çıkarmıyordu. Aksine patronun yanında durup bize tutanak tutan bir sendikaydı. Biz bu sendikayı istemediğimizi belirttik. Bir şey yapılmayınca biz de sendikadan toplu istifa edip BİRTEK – SEN’e geçtik. Bizi tek tek odalara çağırıp “Öz İplik-İş’e geçmezseniz çıkışınız verilir, siciliniz bozulur” diyorlardı. Biz dediklerine boyun eğmedik ve çıktık. Buna karşılık bir arkadaşımızı işten çıkardılar. Bizde ona destek olmak ve sıranın bize gelmesini engellemek için iş bırakma eylemi yaptık.”

Patronlar tarafından görmemezlikten gelindiklerini de ifadelerine ekleyen Bağcı,“Bizde sesimizi daha iyi duyurmak için İstanbul’a geldik” dedi.

“MARKALAR HAREKETE GEÇMEZSE MARKALARIN ÖNÜNDE EYLEME BAŞLAYACAĞIZ”

Bağcı, bundan sonra atacakları adım için de “Markalar harekete geçmezse markaların önünde eyleme başlayacağız” diye konuştu. Bağcı, işçi sınıfına “Hiç kimse boyun eğmesin, hiç kimse sessiz kalmasın. Kimse korkmasın. Örgütlenerek, birleşerek bir şeyleri değiştirebileceğimize inansınlar. Bir şeyler biz birlik olduğumuz zaman değişir” çağrısında bulundu.

“SENDİKAMIZIN TANINMASINI İSTİYORUZ”

Özak Tekstil işçilerinden Funda Bakış ise taleplerini, “Dışarıda direniş boyunca geçirdiğimiz günlerin ücretinin hesabımıza ödenmesi ve Özak Tekstil çalışanları olarak sendikal hakkımıza dokunulmaması ve sendikamızın tanınmasını istiyoruz” şeklinde sıraladı.

“BİRLİKTE YÜRÜYÜNCE BİRÇOK ŞEYİ BAŞARDIĞIMIZI ANLADIK”

Çok zorlu bir süreç geçirdiklerini söyleyen Bakış, direnişlerine devam edeceklerini belirterek talepleri kabul edilene kadar eylemlerde bulunacaklarını kaydetti. Bir kadın işçi olarak işçi sınıfına seslenen Bakış, “Gücünüzü gösterin. Kadınları çok güçsüz varlıklar olarak biliyorlar ama biz bu süreçte çok güçlü olduğumuzu, birlikte yürüyünce birçok şeyi başardığımızı anladık. Siz de birlikte yürüyünce her şeyi başaracaksınız” diye konuştu.

 

Paylaş

İlgili Yazılar